Pui umplut cu orez

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 14 Ian 2012 | 5600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 150 g orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • Sare,piper, patrunjel
  •  

Marinata:

  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita curry
  • Sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu orez:

 Atunci cand cumparati puiul uitati-va sa nu fi taiata pielea la pulpe, al meu asa a fost si l-am cusut cu ata de bucatarie. Cu grija incepem sa separam pielea de carne, fara sa o rupem. Ne putem ajuta de cu cutit.Sse taie copanelele si aripile care trebuie sa ramana cu pielea..

 Toata carnea ramasa pe carcasa se desface si se fierbe 15 minute. Intr-o cratita se pune ceapa tocata, ardeiul si morcovul. Se calesc impreuna, apoi se adauga orezul fiert 15 minute separat si se amesteca bine. Se adauga carnea fiarta si tocata. Se pun 400 ml apa si se fierbe la foc mic pana este fiert orezul. In ultimele 5 minute se adauga pasta de tomate si se condimenteaza. Se opreste focul si se asezoneaza cu patrunjel. Se lasa sa se racoreasca. Cu orezul obtinut umplem bine puiul si la sfarsit prindem cu o scobitoare sau il coasem.

 Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se unge puiul. Intr-o tava se aseaza hartie de copt si se pune puiul care se lasa 2-3 h la frigider, apoi se pune la cuptor pentru 45-60 minute sau pana se rumeneste. In tava punem 1 cana apa si putin ulei in timpul coptului.

Se serveste simplu sau alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Ina 1

28.01.2012, 19:22

la multi ani, Bitza! Sa ai o viata plina de impliniri si bucurii

gaby_duceag 1

28.01.2012, 22:42

La multi ani, Andrusca!
Sa fii sanatoasa, fata draga.Sa ai parte de iubire, intelegere si bucurii si sa reusesti in tot ce-ti propui.

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 06:34

arata bine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu carne tocata